Green-roofed Seattle home effortlessly pulls the outdoors in

Green-roofed Seattle home effortlessly pulls the outdoors in [ad_1]

When long-time Queen Anne residents Tracy and Greg Adams discovered the excellent hillside location for his or her new fashionable home, they tapped native design corporations Lane Williams Architecture and Swivel Interiors to craft the Prospect House, an abode that maximizes indoor/outside dwelling. Anchored right into a steep slope, the home frames breathtaking views of downtown Seattle and the Puget Sound. In response to the metropolis’s wet season, the architects additionally topped the 4,000-square-foot dwelling with a green roof and added a bio-retention planter as a part of a stormwater administration plan. 

Continue studying beneath

Our Featured Videos

A rectangular home with a garage to the left and a walkway toward the front door at the center of the image. To the right are green plants.

Selected after an exhaustive multi-year search, the 6,113-square-foot Queen Anne property that Tracy and Greg bought got here with stellar views of the Seattle skyline — together with a straight-line view of the iconic Space Needle — in addition to a challengingly steep slope. The designers let the view take middle stage in the design and supply the main inspiration for the structure, inside design and furnishings, which mix pure supplies similar to multi-level honed marble and rift white oak with high-end fashionable European items. 

A wood counter with a hanging lamp overhead. In the background, floor-to-ceiling walls showing views of the city.

To maximize views of the outdoors in addition to indoor/outdoor options all through, the Prospect House was developed with a “reverse floor plan” in which the open-plan communal areas are situated on the uppermost flooring and the personal areas are tucked down beneath. On the essential flooring, giant expanses of glazing and an angled ash ceiling emphasize skyline views. An open-air terrace with a hearth extends the dwelling house to the outdoors on the west aspect. 

A dining area surrounded by floor-to-ceiling windows, showing a cityscape of Seattle.

Related: Living Building Challenge-targeted Watershed improves Seattle’s water quality

“From street view the house reads like a large white modern box that clings onto the hillside, a nod to the complexity of the demanding build,” defined the designers in a undertaking assertion. “Internally it is an engaging and layered experience of integrated materials, design lines, furnishings and art. Confident details (slat wood ceilings, a large marble and wood box island, dark floors, bright art), compliment the home’s panoramic views, especially in the evenings.”

+ Lane Williams Architecture

Photography by Will Austin

[ad_2]

Source link

#Greenroofed #Seattle #home #effortlessly #pulls #outdoors

Related Articles

Stay Connected

3,000FansLike
1,200FollowersFollow
- Advertisement -

Latest Articles

%d bloggers like this: